Всички продукти

Нашата технология

Майстор Кирилов държи на подчертаването, на естествения вид на дървесният корен

Технология

В продължение на второ десетилетие от създадените в природата дървесни корени, Денислав Кирилов и неговият екип извайват и сътворяват, неповторими уникални изделия. С тях българи и чужденци красят своите дворове, имения, домове и заведения. От естествено красивите корени на дърветата, имайки причудливи и неповторими форми, той създава уникални по вида си всякакви мебели, приказно красиви пана, цветарници и пластики, станали част от не един дом, тераса и веранда. Отговарящи желанието на всеки клиент за уют и красота. Всички произведения са изработени ръчно. Сглобяването и всичките останали процедури се правят изцяло на ръка.

Уникатите са изключително здрави, а причината е в здравината на самите корени и начина на скрепяване, като не се използва метод- лепене, а свръзката е стоманен винт от най-високо качество. Всяка една сглобка е направена с изключителна точност и здравина. Начинът по който се прави, позволява да остане скрита и не забелязана. Трайността на нашите изделия е вечна, а главната причина за това е суровината която използваме. Консумативи като лакове, масла, импрегнанти, винтове и прочие са едни от най-добрите на европейските и световни пазари. Покритието на всяко едно произведение, го защитава от: влага, сиво гниене, гъбични образования, UV лъчи и най-вече дървояди.

+
Години опит
0
Уникални направени изделия
0 +
Видове изработка

държи на подчертаването, на естествения вид на дървесният корен. Също така и на запазване на дървото. При направата на тези изкусни мебели той не убива, не изкоренява дърветата. За да сътвори красивото си изкуство използва така наречените въздушни, оголени корени на дърветата, получени при ерозиране на почвата или свлачещни райони. По този начин дори помага на дървото. Ерозиралата почва оголва корените на дървото и те вече не са защитени. Това ги излага на постоянни атмосферни увреждания най-вече нападение от дървесни вредители. Това води, рано или късно до загиване на цялото дърво. Когато се отнемат или подкастрят по специален начин, се дава по-дълъг живот на дървото.

Този вид масивна коренопластика е не само упорит труд и любов към естетическото и красивото, но и любов към природата. Майсторът открива най-чудните по форма корени в най-закътаните дебри на родните ни гори, а чрез неизчерпаемата си фантазия им вдъхва живот. Изкуството му е стремеж към сближаване на човека с природата. Чрез тези художествени уникати, изработени изцяло от масивни дървесни корени, можете да се доблежите до природата и нейната енергия.

На пазара съществуват подобни мебели и предмети, но нито един от тях не притежава качествата като тези, които можете да видите тук. Разликата е не само в изработката, но и в материалите. Използването на клони от дървета и друг вид дървесина е често срещана практика. Което води до не качествено и не здраво изделие, което може да се повтори не един път. 

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!